Kukkakauppa-alan ammattilaiseksi oppisopimuksella

Floristin työn oppii parhaiten tekemällä, joten oppisopimuskoulutus on oivallinen vaihtoehto kouluttautua alalle. Tiia Peltorinne ja Kirsi Ruokostenpohja menivät kukkakauppaan Työ- ja elinkeinotoimiston kautta ensin harjoitteluun, jonka jälkeen heidän työnantajansa päättivät solmia oppisopimuksen.Tiian työnantaja oli Kukkapuoti Päivännouto Oy ja Kirsin Koillis-Kukka tmi. Koulutuksen järjestäjänä toimi Pirkanmaan oppisopimuskeskus.

Tietopuolisen koulutuksen järjestäjänä toimi Ahlman Instituutti. Opiskelupäiviä oppilaitoksessa oli muutama kuukaudessa, joten opiskelijat ottivat opiskelupäivistä kaiken mahdollisen hyödyn irti. Teorian rinnalla oli jatkuvaa käytännön harjoittelua myös oppilaitoksessa. Koulupäivien vähäisyyden vuoksi itsenäinen opiskelu on välttämätöntä oppimisen ja kehityksen kannalta.

– Näyttötutkintoon kannattaa valmistautua hyvin ja rentoutua näyttötilanteessa, Meillä oli tosi kannustava ja rento yhteishenki, sanovat Tiia ja Kirsi.

Työpaikkakouluttajan rooli merkittävä

Työpaikkakouluttajan rooli oppisopimuskoulutuksessa on erittäin keskeinen. Sekä Tiia että Kirsi kertovat saaneensa palautetta töistään ja kehityksestään. He saivat neuvoja, tukea ja kannustusta opiskelun aikana ja aina ennen näyttöjä. Monipuoliset työtehtävät ovat ehdoton edellytys oppisopimuksen onnistumiselle ja molemmat kertovat, että he tekivät monenlaisia sidontatöitä innostavan työpaikkakouluttajan ohjauksessa.

– Olin niin helpottunut ja onnellinen, että Tarjalla, työpaikkakouluttajalle soittaessani hyviä uutisia itkimme molemmat. Se oli kummallekin tosi iso juttu, kertoo Kirsi.

Jatkuvaa ammattitaidon kehittämistä

Ammattitaitoisella floristilla on halu kehittyä ja pysyä ajan tasalla seuraamalla alalla tapahtuvia muutoksia ja uutisia, jotta voisi itsekin oppia uutta. Innostus omaan työhön on tärkeää. Tiia aikoo jatkaa kukkakauppa-alalla ja kertoo, että taitojen kehittäminen on loputonta.

– Hyvällä floristilla pitää olla erinomaiset asiakaspalvelutaidot ja kyky tuottaa sekä esitellä asiakkaan toiveiden mukaisia töitä erilaisin tekniikoin käsityötaitoa käyttäen, summaa Tiia.

Myös Kirsin mielestä ammattitaitoinen floristi ylläpitää ammattitaitoaan, koska ala muuttuu koko ajan. Tietty nöyryys pitää säilyttää. Kirsille on hyvin tärkeää, että asiakas on tyytyväinen saamaansa palveluun ja sidontatöihin. Hän jatkaa saman työnantajan palveluksessa ja ehkä tulevaisuudessa opiskelee floristimestariksi. Kirsi kertoo, että hän haluaa olla mukana kehittämässä liikettä ja ohjaamassa nuoria harjoittelijoita. Ja tietysti hän aikoo tuottaa paljon iloa asiakkaille!

Leave Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *