Turun ja Raision oppisopimusopiskelijat juhlivat valmistumistaan Turun VPK-talolla

Turun ja Raision oppisopimusopiskelijat juhlivat valmistumistaan perinteisessä Sadonkorjuujuhlassa Turun VPK-talolla. Juhlaan osallistui  400 henkilöä.

Juhlassa palkittiin vuoden 2013 oppisopimusopiskelijat ja oppisopimuskouluttajat. Juhlassa jaettiin ensimmäistä kertaa myös Euro Apprenticeship label, tunnustus yritykselle, joka on vastaanottanut ulkomailta tulleen oppisopimusopiskelijan.

Stipendejä ei myönnetä pelkän opiskelumenestyksen perusteella sillä palkitut ovat kunnostautuneet myös oman työyhteisönsä kehittämisessä. Oppisopimuskouluttajia palkittaessa huomiota on erityisesti kiinnitetty kunniakirjan saajan toimintaan myös oppisopimuskoulutuksen puolestapuhujana.

Palkitut oppisopimusopiskelijat olivat  turkulainen eläintenhoitajan ammattitutkinnon suorittanut Laura Ruohonen ja raisiolainen liiketalouden perustutkinnon suorittanut Marja–Leena Lehtojärvi. Kunniakirjalla palkitut oppisopimuskouluttajat olivat Suomen Media & Action Oy Turusta ja A-Laiturit Oy Raisiosta.

Ensimmäinen Euro Apprenticeship -label myönnettiin turkulaiselle Puutyöverstas Tammipuulle, joka on ennakkoluulottomasti panostanut oppisopimusopiskelijavaihtoon. Puutyöverstas Tammipuu on avoimesti jakanut kokemuksiaan myös muille yrityksille sekä tehnyt esimerkillistä yhteistyötä Turun oppisopimustoimiston kanssa.

Viimeisen vuoden aikana Raision ja Turun alueella opiskeli oppisopimuksella n. 3900 henkilöä yli 1600 eri yrityksessä yli 200 eri tutkintoon. Suosituimpia tutkintoja ovat yhä sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, tekniikan erikoisammattitutkinto ja liiketalouden perustutkinto, merkonomi.

Leave Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *