Varastomieheksi oppisopimuksella

Jari Puheloisen talous- ja pyyhintätuoteyritys muutti uusiin, isompiin tiloihin. 1400 neliömetristä suurin osa on varastoa, ja sen uudistaminen on oppisopimuksella opiskelevan Joona Puheloisen vastuulla.

Vessapaperia, vinyylihanskoja ja paperipyyhkeitä

Jari Puheloinen katselee tavaralavallisia, jotka täyttävät varastohallin lattiasta kattoon, ja pyörittelee päätään.

– Onhan tämä tilanne aivan järkyttävä.

Puheloisen talous- ja pyyhintätuotteita tuottava Devtec-yritys on muuttanut reilu kuukausi aiemmin uusiin toimitiloihin Valkeakoskella.

Muuten toiminta jatkuu entiseen tapaan, mutta varastojen kohdalla urakka on vasta alkamassa. Hallit ovat tupaten täynnä, eikä kukaan tiedä, mitä löytyy mistäkin.

Haasteeseen on tarttunut Jarin poika Joona. Joona suorittaa logistiikan perustutkintoa oppisopimuksella ja pistää samalla Devtecin varastotoiminnot uusiksi.

– Tarkoitus on helpottaa kaikkien toimintaa, Joona sanoo.

Haaste ei hirvitä

Joonan savotta alkoi helmikuussa samanaikaisesti logistiikan opintojen kanssa. Aluksi tehtiin inventaario: mikä muuton yhteydessä saatu tavara säilytetään, mikä hävitetään. Kun halleihin on saatu hieman liikkumatilaa, vanhat hyllyt pystytetään uusiin tiloihin.

Sitten Joonan pitää löytää varastoon looginen hyllyjärjestys ja nimetä hyllypaikat. Lopuksi yrityksen sähköinen varastokirjanpito on saatava toimimaan – ja kaikki tämä syksyyn mennessä.

– Olisihan sitä helpommallakin voinut päästä. Joisin kahvia ja ajaisin trukkia jonkun ison firman varastossa, Joona sanoo nauraen.

Vitsailusta huolimatta se ei olisi selkeästikään sopinut hänen luonteelleen.

– Saan teoriaopinnoista paljon ideoita työhön. Olin yllättynyt opettajien ammattitaidosta ja opetustilojen varustetasosta TAKK:ssa. Uskon, että ehdin oppia syksyyn mennessä kaiken näköistä.

Isoihin saappaisiin

Devtec ei ole pieni yritys. Liikkeelle voi lähteä kerralla 60 lavallista tavaraa, eli rekallisen verran. Myös tuotetietoisuus on Puheloisten työssä äärimmäisen tärkeää. Joonalla niitä on opeteltavanaan tuhatmäärin.

Jari myöntää, että hänen poikansa on astumassa isoihin saappaisiin. Siksi uudistusprojekti tehdään tiiviissä yhteistyössä.

– Minä työpaikkakouluttajana opetan tietysti Joonaa, mutta samalla hän on jo nyt tuonut paljon uutta tietoa teoriaopinnoistaan. Oppisopimusopiskelija kehittää myös työnantajaa.

Perheyritys hyötyy Joonan kouluttamisesta siten, että kaikki tietotaito jää talon sisään.

– Silti koulutus ei missään nimessä mene hukkaan. Tämän alan ihmisiä tarvitaan aina, Jari sanoo.

Leave Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *