Yritystreenit on hyväksi havaittu rekrytointiapu monelle yritykselle. – Yritys valitsee aina itse, kenet ottaa oppisopimukseen, projektipäällikkö Arja Koli ja projektikoordinaattori Tuija Peussa muistuttavat.

Yritystreenit auttaa nuoria ja yrityksiä kohtaamaan

Yritystreeni opiskelijoille ja rekrytointiviikko työnantajille. Stadin oppisopimuskeskuksen kehittämä Yritystreeni auttaa opiskelijoita ja työnantajia kohtaamaan.

Yritystreeni on nuorelle suunnattu viikon mittainen valmennusjakso ennen työssäoppimisjaksoa ja mahdollista oppisopimusta.

– Kehitimme Yritystreenin, jotta pystyisimme madaltamaan nuorten kynnystä työllistymiseen, projektipäällikkö Arja Koli muistelee.

Treeniviikkoa tarvittiin, sillä monen nuoren työelämätaidot ovat vielä puutteellisia ja usein ne ovat työllistymisen esteitä.

Treeniviikon aikana työnhakijoita valmennetaan työelämätaidoissa, heidän kanssaan treenataan työhaastattelutilanteita, tehdään tutustumiskäynti rekrytoivaan yritykseen ja käydään läpi alkavan oppisopimuksen sisältö.

– Yksi treenijakson tavoitteista on vähentää keskeytyksiä. Siksi ennen oppisopimukseen sitoutumista käydään asiat nuorten kanssa perinpohjaisesti läpi, Koli kertoo.

Aina on niitä nuoria, jotka huomaavat viikon aikana ettei kyseinen ala tai koulutus ole häntä varten. Osa puolestaan löytää haaveammattinsa yritystreenien kautta.

Seulottuja hakemuksia

Yritystreenin tavoitteena on löytää yrityksen tarpeisiin sopivia työntekijöitä oppisopimuksella. Prosessi pyörähtää käyntiin siinä vaiheessa kun yritys tekee rekrytointi-ilmoituksen.

– Teemme yhteistyötä Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut Respan kanssa. He sparraavat oppisopimuksesta kiinnostuneet nuoret ja auttavat  työhakemuksen laatimisessa. Minä kasaan ne ja lähetän eteenpäin työnantajayritykseen, projektityöntekijä Eija Korpelainen kertoo.

Hän korostaa, että kyseessä on aina yrityksen rekrytointi. Haastatteluun ja työkokeiluun työnantajat valitsevat heitä kiinnostavat hakijat.

Treenijaksolle pääsee mukaan jokainen työhakemuksen täyttänyt nuori. Tyypillinen Yritystreenin ryhmäkoko vaihtelee 15–30 nuoren välillä.

Muuttuva palvelu

Jokainen yritystreeni on erilainen. Osa treeneistä on tehty isolle yritykselle, joka rekrytoi 15 henkeä. Osaan on kasattu monta pienempää yritystä useilta eri aloilta. Heidän rekrytointitarpeensa vaihtelee yhdestä muutamaan henkeä.

– Yritystreenit muuttuu koko ajan yrityksen, kokemusten ja opiskelijoiden mukaan. Esimerkiksi tarve työkokeiluun ennen mahdollisen oppisopimuksen solmimista tuli työnantajilta. Monella työnantajalla on rekrytointitarvetta, mutta yhden haastattelun perusteella ei vielä uskalleta sitoutua nuoreen kahdeksi-kolmeksi vuodeksi. Työkokeilun aikana sekä työnantaja että opiskelija tutustuvat toisiinsa ja heillä on aikaa miettiä, onko tämä se yhteinen juttu, projektikoordinaattori Tuija Peussa sanoo.

Työkokeilun pituus vaihtelee yhdestä kolmeen kuukauteen. Sen päätyttyä yritys voi palkata nuoren työsuhteeseen oppisopimuksella.

Rekrytointiapu

Yritystreenit on monelle yritykselle arvokas rekrytoinnin apu.

– Yritykset ovat väsyneitä siihen työhakemusten tulvaan, jota he saavat avoimen haun kanssa. Sen takia moni yritys yrittää selvitä nykyisellä henkilökunnalla vaikka rekrytointitarvetta olisikin. Tätä kautta he saavat 30–35 seulottua työhakemusta valikoituneilta nuorilta. Tämä säästää huomattavasti yrityksen aikaa ja resursseja.

Koli, Peussa ja Korpelainen ovatkin saaneet kiitosta monelta yritykseltä juuri tästä ja esimerkiksi HUS-Desiko käyttää yritystreenejä vakituisena rekrytointikanavana.

– He haluavat olla vahvasti mukana nuorisotakuun toteuttamisessa ja heillä on akuutti rekrytointitarve koko ajan. Meidän kauttamme he saavat työntekijän, jolla on riittävä osaaminen.

Yritystreenien läpi on kahdessa vuodessa kulkenut pitkälti toista sataa nuorta. Näistä noin 65 prosenttia on saanut tutkinnon ja 20–30 prosenttia osatutkinnon.

– Ne nuoret, jotka eivät treeniviikon jälkeen rekrytoidu, ohjataan eteenpäin joko oppilaitokseen tai johonkin muualle. Ketään ei jätetä tyhjän päälle, Koli vakuuttaa.

Leave a comment