Ammattitaito kuntoon oppisopimuksella

Lahtelainen Kuljetuspalvelu Fågel kouluttaa henkilökuntaansa oppisopimuksella. Kuljetuspalvelu Fågel kokeili oppisopimusta ensimmäisen pari-kolme vuotta sitten, kun EU-direktiivit muuttuivat. Osalta yrityksen kuskeista puuttui ammattipätevyys ja se hankittiin oppisopimuksella. Sen jälkeen oppisopimusta on käytetty useaan eri otteeseen.

Toimitusjohtaja Timo Fågel, esimies Vesa Sinkko ja työpaikkaohjaaja Jussi Anttonen ovat olleet tyytyväisiä koulutukseen.

– Oppisopimus on loistava keino päivittää henkilökunnan ammattitaitoa ja pitää miehet samalla töissä. Tämä on oleellista myös opiskelijan kannalta.

Oppisopimuksessa valtaosa opinnoista tapahtuu työpaikalla. Lähipäiviä on muutama vuodessa. Ja mikä tärkeintä, tiukassa työtilanteessa lähipäiviä on pystytty siirtämään paremmin soveltuvaan hetkeen.

– Opiskelijat tuovat lähipäiviltä yritykseen alan uusimman tiedon eli oppisopimuksesta hyötyy samalla koko yritys.
Sinkko ja Anttonen vastaavat Fågelilla oman työnsä ohella oppisopimusopiskelijoiden ohjauksesta. Tällä varmistetaan, että mahdollisimman harva oppisopimus jää kesken ainakaan

Räätälöityjä koulutuksia

Fågel on käyttänyt oppisopimusta myös rekrytoinnin välineenä.

– Joudumme lähes poikkeuksetta kouluttamaan uuden miehen aina talon tavoille. Oppisopimuksen kautta saamme suoraan meille soveltuvia ja valmiita osaajia. Oppisopimus aikana nähdään myös se, pelaavatko kemiat ja mikä opiskelijan työhalukkuus oikeasti on, Fågel sanoo.

Hän kehuu myös koulutuksen joustavuutta. – Olemme räätälöineet koulutukset omiin tarpeisiimme. Tätä kautta voimme täsmäkouluttaa osaajia.

Tällä hetkellä kaikki kuljetusalan ammatti- ja erikoistutkinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. Vuonna 1992 perustettu Kuljetuspalvelu Fågel Oy on erikoistunut muun muassa varaosien ja leipomotuotteiden jakeluun sekä tavaralähettipalveluihin. Yritys työllistää noin 60 henkeä.

Leave Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *