Koska valmista oppisopimuspaikkaa ei löytynyt, perusti Hujanen oman valokuvaamon.

Linja-autokuskista valokuvaajaksi

Perheyrityksen lakkauttaminen antoi Teemu Hujaselle mahdollisuuden toteuttaa unelmansa, mutta valokuvaajaksi opiskelu ei olisi onnistunut ilman oppisopimusta.

Kun 1970-luvulta saakka liikennöinnyt Kokkolan Liikenne Oy ajettiin alas, päätti 10 vuotta perheyrityksessä linja-autoa ajanut Teemu Hujanen toteuttaa unelmansa ja opiskella valokuvaajaksi. Kamera oli kulkenut mukana työkeikoilla ja vapaa-ajassa useiden vuosien ajan ja nyt rakkaasta harrastuksesta oli mahdollista tehdä itselle uusi ammatti.

– Halusin opiskelemaan Tampereen Visuaaliviestinnän instituuttiin, mutta sinne ei pääse kuin oppisopimuksella, Teemu kertoo.

Nopeasti liikkelle

Hujanen voitti Vuoden Hääkuva 2016 -kilpailussa vuoden kauneimman Studiohäämuotokuvan palkinnon.

Hujanen teki liiketoimintasuunnitelman, haki starttirahaa ja perusti yrityksen kuukaudessa, jotta hän pääsi mukaan tammikuussa 2015 alkaneeseen koulutukseen.

– Visuaaliviestinnän instituutti on vaativa oppilaitos ja olen kehittynyt valokuvaajana huimasti. Olen myös saanut opastusta yrittäjyyteen aina, kun olen tarvinnut.

Hujanen voitti Vuoden Hääkuva 2016 -kilpailussa vuoden kauneimman Studiohäämuotokuvan palkinnon. Suomen Ammattivalokuvaajien Vuoden Muotokuvaaja 2016 -kisassa hän voitti Haastaja -sarjan. 

Raskas tie, mutta kannatti

Oppisopimus on vaativa tapa kouluttautua uuteen ammattiin, sillä työn, perheen ja opintojen yhdistäminen vaatii aikaa ja sitoutumista.

– Etenkin tällaiselle perfektionistille tämä on ollut paikoin raskaskin matka. Hyppäsin kirjaimellisesti tyhjän päälle. Päivät ovat olleet pitkiä ja yöunet ovat monesti jääneet lyhyiksi. Silti tämä on ollut sen arvoista, vuoden vaihteessa valmistuva Hujanen toteaa.

Teemu Hujanen voitti Haastaja -sarjan Suomen Ammattivalokuvaajien Vuoden Muotokuvaaja 2016 -kisassa